Over ons

Wij zijn Moxie.nl

Moxie Webshops bestaan uit een groeiend aantal webshops met een breed assortiment op gebied van lifestyle, hobby- en vrijetijdsproducten. Op moxie.nl zie je de verzameling van al deze webshops en producten. Moxie Shops zijn voortgekomen uit een samenwerking met de webshop klanten van Silk Systems BV. Eenvoud, duidelijkheid, eerlijkheid, toegankelijk zijn en snelheid staan centraal bij de opbouw van onze organisatie en de communicatie met onze klanten en leveranciers.

Wat betekent Moxie?

De naam Moxie komt van het Twentse ‘Dat mok zien’. Als je dat snel uitspreekt kom je op ‘mokzien’. ‘Mok zien’ is een veel gemaakte opmerking van Twentenaren wanneer iets nieuws wordt opgezet. Feitelijk wordt er dan gezegd “Dat moet ik eerst zien!”. Zo is de naam moxie.nl ontstaan. En ja het klopt. Moxie is eerst zien en dan geloven. Dus stap voor stap, samen met klanten en leveranciers werken aan een loyale en betrouwbare band met een win-win-win situatie.

Motivatie en oorsprong

Moxie is als idee ontstaan vanuit de samenwerking met de webshop klanten en ons softwarebedrijf Silk Creative Systems (www.silk.nl). Om dichter bij onze klanten te staan, qua productervaring en inzetbaarheid, zijn wij onze eigen software gaan inzetten voor de verkoop van de producten van onze eigen klanten. Zo is Moxie verder gegroeid tot een online marktplaats en diverse webshops, waarbij we veel informatie en productkennis uitwisselen met onze vaste klanten en die hierdoor tegenwoordig ook onze vaste leveranciers zijn geworden.

Door slimme automatisering, de kracht van Silk, worden veel producten direct vanaf de producent naar de klant gestuurd. Met Silk ‘Xell’ kun je al je productinformatie managen, omdat Silk een ‘PIM-systeem’ (Product Informatie Management) is.

0